IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Grobowiec 13

Go down 
AutorWiadomość
Shirei

Shirei

Liczba postów : 148

Grobowiec 13 Empty
PisanieTemat: Grobowiec 13   Grobowiec 13 EmptyWto Lip 22, 2014 8:35 am

Mówili: Nigdy nie wchodźcie do grobowców. Ostrzegali przed łamaniem starożytnego prawa, opowiadali o klątwach, bogach potępiających złodziei i włamywaczy, wreszcie straszyli niebezpieczeństwami. Nigdy się nie bałem tego typu miejsc. Wszedłem tu, kierowany zwyczajną ciekawością, nie chciałem skarbów ani chwały. To typowe dla innych cywilizacji: zbierać wiedzę, naruszać cudzą prywatność w imię ludzkich instynktów pragnących odpowiedzi na pytania: jak żyli ludzie w tamtych czasach? czym była ich cywilizacja?
Znalazłem je w osobie tajemniczej kobiety w szacie z kapturem, której imienia nie udało mi się poznać. Kazała nazywać się Mistrzynią, opowiadała o czasach, gdy bogowie byli zaledwie maleńkimi dziećmi, a niebem i piekłem rządziły pradawne smoki.
Demony nadają jej imię Uśpionej, nikt nie wie jednak, kim jest naprawdę. Tajemnica spoczęła na zawsze w grobowcu, w którym została pogrzebana.
Powrót do góry Go down

Grobowiec 13
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Grobowiec Królewski

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: VENDICARE [PRZENIESIONY DO EL] :: Reisherven :: Dzielnica Thaisven :: Zapomniane Grobowce-
Skocz do:  

BANNERY

BFF

BUTTONY

TOPLISTY